Verdura i peix

Aliments etiquetats com a poc estimats són aquests dos de l’enunciat, per això nosaltres els intentem buscar molt frescos, ecològics i de proximitat, encara que ens costi un esforç…. mireu, si no a la foto, com les nostres benvolgudes cuineres preparen les últimes mongetes de la temporada.

 

foto-1

 

I perquè tot axò tingui un punt de diversió només ens cal mirar aquest videoclip.

Potser a casa també us pot ajudar.


Benvingut mes d’octubre

Octubre ja ha arribat i amb ell ja han començat gran part de les activitats que fem durant l’estona del migdia.
A l’etapa de primària els més grans ja han començat a substituir les safates per plats. Posem al centre de les taules unes flors ben boniques i ens demanem si us plau: “passa’m la safata o la sopera …” i comencem a dinar tots a l’hora. També els jocs dirigits en anglès ja están funcionant.
A cicle mitjà estan preparant un receptari estacional amb plats que fan a casa i d’altres que fem a l’escola i que ampliarem amb receptes del Regne Unit que penjarem al “Corner” del menjador on només es parla en anglès. També el craft, després de “troquelar” multitud d’estrelles per al batut, segueix amb molts addictes.
Els més petits d’aquesta etapa han començat un petit talleret de música i dansa que els fa gaudir d’allò més.
I els nens i nenes d’infantil rebran periòdicament la visita d’un pagès que els portarà aliments molt nostres i de temporada.
Deixarem les activitats de la caseta de fusta per un altre dia….

dsc_0762 dsc_0755 dsc_0751

 


Tast de nous plats

Aquest setmana hem encetat una activitat que agrada molt als nostres alumnes.
Consisteix en tastar dos plats diferents que mai han estat al menú de l’escola, endevinar quins ingredients porten i decidir si els agradaria que estiguessin inclosos en els plats nous del proper mes.
Aquest cop els escollits per fer el tast han sigut els alumnes de 4t d’ESO i els plats tastats: pasta all’Amatriciana (fent un petit homenatge a la zona d’Itàlia que aquest estiu ha patit un fort terratrèmol) i coca de pasta de full amb ceba, formatge i romaní.
Els dos plats els han semblat molt correctes, matisant que la pasta per als més petits no portés “pepperoncini” que picava una mica.
Aquí els podeu veure gaudint del moment.

dsc_0792dsc_0777dsc_0804 dsc_0808 dsc_0824


Al menjador estem de festa Major

Demà 24 de setembre és la festa major de Barcelona! Avui a l’escola hem gaudit d’unes postres especials!!
“Batut de préssec amb iogurt”
Tots hem col·laborat per a què això fos possible.
Els pares ens han ajudat a buscar per casa un recipient per poder-ho servir.
A l’escola, un cop net, l’hem decorat amb molta cura.
Les nostres benvolgudes cuineres han pelat, trossejat i barrejat préssecs, iogurts i llimona i amb unes gerres l’han posat a dins dels nostres recipients.
Ha sigut molt divertit i estava boníssim.

dsc_0756dsc_0762dsc_0775


Sant Tornem-hi

Ja tornem a estar aquí carregats com sempre de nous projectes que us anirem explicant cada divendres en el nostre bloc de l’espai del migdia.
Primer de tot presentar-vos l’eix central d’aquest curs; L’Any Internacional dels Llegums

“En el seu 68è període de sessions, l’Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l’any 2016 Any Internacional dels Llegums (A/RES/68/231gens).
S’ha designat a l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) perquè faciliti la celebració de l’Any en col•laboració amb els governs, les organitzacions, les ONG’s, entre molts altres.
L’Any Internacional dels Llegums 2016 es proposa sensibilitzar l’opinió pública sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d’una producció d’aliments sostenible encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.
L’Any brindarà una oportunitat única de fomentar connexions al llarg de tota la cadena alimentària per aprofitar millor les proteïnes derivades dels llegums, incrementar la producció mundial de llegums, utilitzar de manera més apropiada la rotació de cultius i fer front als reptes que existeixen en el comerç de llegums.
Més informació:
Web de la FAO sobre l’Any Internacional dels Llegums

Des de l’escola volem posar el nostre granet de sorra en aquest projecte, per tant durant el curs tastarem nous plats i nous llegums i coneixerem tots els seus beneficis, que són molts.

Bona entrada a la tardor.

logo-llegums


Talhí indi.

Aquesta setmana al menjador de l’escola, aprofitant que cada mes mengem un plat flexiterià, hem fet un talhí indi.

El talhí es un plat format per varis plats especiats, que ajuntant els cereals i els llegums, formen una proteïna vegetal de gran qualitat.

Nosaltres vàrem menjar takadal (llenties), arròs, gobi  (coliflor amb salsa especiada) i patates.

El més divertit és que els més agosarats ho menjaven fent servir de coberts el pa Naan.

Com sempre tot cuinat per nosaltres, fins i tot el pa!

DSC_0054


Els germinats

Com des de fa uns anys, els alumnes de tercer de primària, aprenen a fer germinats.

Us volem explicar cinc propietats importants dels germinats:

  • El seu contingut en vitamines i minerals és molt elevats
  • La clorofil·la dels germinats prevé l’envelliment i és beneficiosa pel cor.
  • Millora les digestions.
  • És molt fàcil germinar. Es pot fer a casa dedicant-hi pocs minuts cada dia.
  • Hi ha un ventall molt gran de gra per germinar. Podem canviar de gustos, colors i sabors.

Mireu quins germinats hem aconseguit aquesta setmana!

DSC_0554 DSC_0581 DSC_0588 DSC_0594 DSC_0631 DSC_0636

 


Gestió d’emocions

Després d’un àpat és un bon moment per submergir-nos en el creixement interior i el treball de l’empatia.
És una estona plàcida i confortable que ens acompanya a gaudir d’un conte com “El pirata de les estrelles” que primer es menja les estrelles i després les fabrica.
Els nens de P5 amb la seva monitora Marta van passar una bona estona fent aquesta activitat.

DSC_0462 DSC_0468 DSC_0473 DSC_0474 DSC_0475 DSC_0478