Des de l’espai del migdia vàrem fer una visita al saló de l’alimentària.
En aquests “showcooking” que va fer l’Ada Parellada vàrem compartir, entre d’altres moltes coses, l’opinió que els nens cada vegada tenen un ventall gustatiu més tancat i que hem de treballar juntament amb les famílies perquè això millori.
Ningú pot dir que un aliment no li agrada fins que no l’ha tastat com a mínim 9 vegades.
Hem d’introduir aliments pocs acceptats juntament amb els més populars.
En definitiva, un munt d’experiències enriquidores.
Vàrem seguir el nostre recorregut pel món de la cuina flexiteriana i vegetariana.
Aquest cuiner Austríac, Fabio Winkelhofer, ens va introduir en un món vegetal ple de gustos i textures impensables.
I ja per acabar vàrem quedar sorpresos, com la intel·ligència artificial “Big Data” ens pot ajudar fins al punt que una aplicació ens alerta de patògens en un producte.
Tot plegat moltes idees per tirar endavant el nostre projecte.
A la nostra escola quan arriba la primavera i s’acosta Sant Jordi engalanem tots els espais i preparem activitats per gaudir d’un moment màgic.
Així han quedat els nostres menjadors vestits per l’ocasió.
Us esperem per compartir amb vosaltres, música contes, tastets, jocs, manualitats…… i molta il·lusió.
No hi falteu!!!
PASSIÓ
“Trenco el pa, l’oloro, l’observo i finalment el menjo, senzillament ….crec que és un instant màgic. I com ho aconseguim? És senzill, dic: -Per fer un bon pa és necessari entusiasme, respecte per la professió, bones matèries primeres i molta, molta passió. Quan creus en allò que fas, quan t’il·lusiones, quan hi ha passió, sorgeix la màgia i això es veu reflectit en el resultat. La dedicació, el compromís i la passió per fer les coses bé són el que defineixen un bon equip”
Xavier Barriga (Forner)
Extrapoleu a totes les facetes de la vida.
El bon temps ja ha arribat i hem pogut fer el nostre tast de pa a l’exterior de la caseta de fusta que, com ja sabeu, és el nostre petit laboratori gastronòmic.
Avui els diferents pans eren de cereals, de nous, integrals, i és clar de farines sense gluten, com la d’amarant i la de cigró
Els hem acompanyat amb un bon raig d’oli.
Ummmm que bo!!
I de quina manera!!
El nostre àpat s’ha omplert de flors i color.
En tornar tindrem la retrobada primavera.
La setmana passada va arribar del cel el globus viatger. Venia amb un missatge per els nens i les nenes de primer i segon, portava una nota on ens explicava que de tant en tant tornaria amb una sorpresa d’algun continent del món
Aquesta setmana ha tornat i mireu amb quin company tan enigmàtic ha vingut!
Ens han portat un conte de la Xina
Ja estem desitjant que torni un altre dia.
Com cada mes, tenim al menú un altra plat de la dieta flexiteriana; espaguetis amb albergínia i anacards.
Aprofitant que hem incorporat els anacards al nostre menú us expliquem algunes de les seves propietats.
Els anacards tenen moltes qualitats: antioxidants, vitamines, magnesi, fòsfor, se n’encarrega de baixar el colesterol “dolent” prevenint que les artèries del cos s’obstrueixin. També ajuden a controlar el pes per dues raons, conté fibra que provoca sacietat i accelera el metabolisme provocant un bon procés digestiu. Evita que patim migranyes, espasmes musculars i fatiga. Elimina els radicals lliures, ens ajuda a combatre la càries i l’acne Ens ajuda a regenerar la retina dels ulls per l’exposició dels raigs UVA.