El joc del mocador

Avui, els nens i nenes de primer i segon han fet joc dirigit al pati. En aquesta ocasió, han jugat al mocador, però no al de tota la vida sinó a una versió molt més divertida! Quan el monitor els cridava, havien d’anar a buscar el mocador representat l’animal que ell deia: meduses, guepards, serps i cocodrils… S’ho han passat d’allò més bé!!!

DSC_0119 DSC_0120 DSC_0127 DSC_0131


“Burguer” de salmó amb all i oli d’all negre

Avui us deixem amb el primer plat flexiterià, amb foto i recepta!

 

“Burguer” de Salmó

Ingredients per a 4 persones

– 500g de salmó fresc

– 1 ou

– 1 cullerada de mostassa

– 1 cullerada de farina de galeta

– 4 panets de Viena

 

Primer de tot, tallem a quadradets la carn del salmó fresc i aprofitem per treure les espines o les teles que puguin quedar.

Posem el salmó en un bol juntament amb la mostassa, la farina de galeta i l’ou.

Ho barregem tot amb una forquilla fins aconseguir una massa compacta.

Amb l’ajuda d’un motlle o cercle d’emplatar, donem forma a l’hamburguesa directament a la paella, xafant-les una mica amb la forquilla.

Retirem el motlle, i fem la següent hamburguesa!

 

All i oli d’all negre

– ½ cabeça d’alls negres

– 1 rovell d’ou

– Sal

– Oli

 

Pelem els alls i els xafem amb la mà de morter.

Afegim el rovell de l’ou i un polsim de sal.

Incorporem l’oli lentament fins aconseguir lligar l’all i oli.

 

I aquí ho tenim!

 

DSC_0029


Equip de Parvulari

Avui us presentem el nostre equip de Parvulari.

Mireu que maco i maques que són!!

DSC_0012

 

D’esquerra a dreta: Remei Vizcarro, de P3B; Marta Isalt, de P5A; Marc Carreño, de P5B; Montserrat Ramos, coordinadora de menjador de Parvulari; Anna Bartomeu, de P3A; Maria Jané, de P4A; Cristina Coca, de P4B; i Arola Claramunt, mainadera de Parvulari i reforç al menjador.

 

Molta energia per aquest nou curs!


DIETA FLEXITERIANA

Molt bona entrada de curs a tothom!

Aquest curs tenim moltes novetats que anireu coneixent setmana a setmana. Per començar, us presentem l’eix central d’aquest curs. Així com fa dos anys vam tenir plats de cuina catalana i el passat, plats de cuina mediterrània, aquest curs tastarem plats inspirats en la cuina “flexiteriana”. I què significa “flexiteriana”?

“Flexiteriana” ve de flexible i vegetariana, és a dir, un tipus de dieta en què es mengen vegetals en abundància, ous i làctics, però també carn amb mesura i peix, majoritàriament blau, que porta una gran quantitat d’àcids grassos essencials, com l’omega 3.

Com podeu veure, és una dieta que ens aporta menys greixos saturats i que és rica en fibra, fet que millora el trànsit intestinal perquè incorpora menys elements tòxics a la digestió.

Us deixem el logo amb el que marcarem el plat flexiterià de cada mes. Aquest mes de setembre, el plat que tastarem serà l’hamburguesa de salmó amb all negre. Us en prometem una foto!

Cuina flexiteriana


Fins aviat!!!

Si algun dia fem un curs de cuina a una escola d’Hosteleria, veurem que probablement han adoptat molts termes d’origen francès.

Un d’aquests és el bouquet garni, que nosaltres anomenaríem farcellets d’herbes i que es pot utilitzar per cuinar estofats, fricandós, escabetxos…

Aquests els han preparats els nostres alumnes de Cicle Inicial i tenen molt bona pinta!

DSC_0869DSC_0793 DSC_0866  DSC_0872

I per aquests curs, ens acomiadem. Que passeu un bon estiu, que gaudiu del sol, el bon temps, la família, els amics i, sobretot, dels bons àpats estiuencs!

Tornem al setembre, com sempre, i amb moltes novetats.

Gràcies per confiar en nosaltres!