Els nostre Nuggets

Avui a la nostra escola per dinar hem menjat Nuggets
És un plat que agrada molt a tota la col·lectivitat i que a diferència dels que podem trobar a grans superfícies els que servim a l’escola són totalment saludables.
Estan fets amb molt respecte i amb uns ingredients totalment naturals.
Pollastre tallat a quadradets, farina de blat, “panko” i ou, s’acaben fregint amb oli “alto oleico“.
En la nostra cuina no hi entra cap aliment processat, per tant ja tenim un bon tros de camí cap a una dieta saludable recorregut.
Potser els haurem de canviar el nom als Nuggets per no crear confusions……….


Extremant les precaucions

A la nostra escola servim cada dia aproximadament uns 550 menús, entre els quals alguns són dietes especials per a  nens o adults que tenen alguna al·lèrgia o intolerància alimentària.
Una de les dietes que preparem és per a  l’al·lèrgia al gluten també anomenada Celiaquia.
Per tal que no puguem patir cap contaminació creuada hem comprat un forn que sols servirà per cuinar aliments sense gluten, això ens donarà molta seguretat i alhora  tranquil·litat ja que les farines s’expandeixen amb molta facilitat.


Aprofundim els nostres coneixements culinaris

El talleret d’aquesta setmana amb els alumnes de primer d’ESO consistia en veure que tenim diferents tipus de patates i que cada una d’elles és adequada a una cocció concreta.
En aquets cas vàrem mirar tocar i tastar 3 tipus de patates.
La patata violeta que té unes característiques pràcticament visuals.
La patata agria  que pel seu contingut en  midó és molt adequada per fregir
I la patata “Red Pontiac” boníssima per bullir o estofar.
La violeta la vàrem  tastar fregida en xips i bullida en parmentier.
L’Agria  fregida a palets
I la “Red Pontiac” bullida xafada a forquilla.
Totes varen tenir un gran èxit, si no pregunteu als participants.


Desconstrucció d’un entrepà

El “Serranillo“ és un entrepà gairebé tan popular com el “Pepito de lomo”. Els ingredients que li donen forma són:
Llom de porc
Pernil Ibèric
Pebrot verd Italià
Un bon pa
El plat del menú d’aquest dimarts en dèiem “Serranillo al plat” i portava els mateixos ingredients servits de la següent manera: tall de llom, cobert per tall de pernil salat, cobert per pebrot verd Italià i acompanyant de crostons de pa
Un divertiment deliciós.
Per als que ho vulgueu provar.
Bon profit !!!!


Els dinars lleugers comporten tardes de pica-pica

El sobrepès i l’obesitat tenen un origen multi factorial difícil de solucionar, en aquest país hi ha més de la meitat de la població amb excés de pes, tot i això hi ha errors molt bàsics que es repeteixen i dels quals no se n’és gaire conscient
Un de molt habitual és no menjar prou al migdia, dinem en forma de “tàpers” de mida petita, o d’entrepans minimalistes i en un nombre notable de casos aquesta ingesta tan lleugera, provoca durant les hores següents una gana tan intensa que la tarda es converteix en una successió de pica-piques desafortunats amb la consegüent ingesta excessiva
És millor disminuir menys el que mengem i controlar-ho més.
Cal doncs com adults ser models davant dels nostres fills en la forma de menjar, i donar unes pautes molt clares de comportament i respecte envers les nostres dietes.


Tallers a la festa de Sant Jordi

Com des de fa uns anys, des de l’espai del migdia preparem uns tallers amb molta il·lusió, per celebrar la festa de l’escola.

Nosaltres vam gaudir molt fent-los esperem que vosaltres participant també!

Us deixem una petita mostra.

Tast de sopes

Taller de bouquet garni

Percussió amb tabals

 

Taller de contes: Qui menja sopes se les pensa totes. “Sopa de pedres”

Taller de jocs: Juguem i riem


Celebrem el bon temps amb un brunch deliciós

La trobada va ser dissabte passat en el taller que trimestralment hem fet aquest curs per a famílies.
Les tres sessions han resultat profitoses i alhora  divertides.
Vàrem parlar, cuinar i tastar plats de cuina flexiteriana.
Ens vàrem enfarinar i força, en el taller de “entre pa i pa”.
I finalment hem celebrat l’arribada de la primavera amb un brunch força calòric però divertidíssim.
Gràcies a totes les famílies participants per la confiança, i a seguir cuinant sa bo i sostenible.
Aquí teniu una petita mostra de l’últim taller del curs.


Aprenent a degustar

Dins de l’espai del migdia intentem que els nois i noies aprenguin a diferenciar entre productes més industrials i d’altres més artesanals.

En aquest cas es tractava de quètxup.

Varen menjar el típic quètxup  que comprem a qualsevol establiment i un altre fet a la cuina de l’escola.

Per sort nostra, el fet a casa va tenir més èxit i vàrem gaudir del moment.