Tast de pa

La setmana passada vam organitzar un tastet de pa pels alumnes de 5è de primària. Van tastar 4 tipus de pans diferents, un de blat de moro, un pa de nous, un d’integral i l’altre de cereals.
Els va resultar molt interessant endur-se a la boca sabors diferents. Ells sols, anaven descobrint textures alternatives o bé que les farines eren diferents, tot plegat molt interessant!


Primavera

Aquesta setmana hem fet l’adaptació dels burritos a la nostra manera.
El burrito és un plat originari de la ciutat de Ciudad Juárez i un plat estrella a la cultura mexicana.
L’elaboració l’hem fet a base de “tortilla” gran de farina de blat, embolcallant la bolonyesa, formatge i una mica de pebrot verd amb ceba.

Per altra banda, per donar la benvinguda a la primavera hem fet una amanida amb algunes floretes i hem menjat maduixots amb nata d’allò més bones!


Faves i pèsols

Els nens i nenes de quart de primària han pogut conèixer una mica més de prop aquests dos llegums tan estimats a la nostra dieta mediterrània.

Els han tastat crus i cuinats, s’han sorprès del sabor en cru, sobretot dels pèsols tan dolços.

Esperem que hagin gaudit de l’activitat i s’animin a menjar-los en la varietat de receptes que tenim a la nostra cuina catalana.


Ramen

La setmana passada vam menjar ramen, plat que van escollir els alumnes de segon de primària.
Va ser tot un èxit, tothom va menjar-s’ho d’allò més bé. Els haurem de fer un monument per la troballa!
L’origen del ramen recau a la Xina, on es diu que els japonesos van adquirir la sopa de fideus “la mian” i la van adaptar per convertir-la a l’actual ramen.
Nosaltres hem fet la nostra versió per a poder servir-la a l’escola, l’hem fet amb un caldo casolà, hi hem afegit miso, fideus, xampinyons, shitakes, pollastre a la planxa i ou dur, (els xampinyons i els shitakes eren opcionals).


Arancini

Aquest mes, el plat de la diversitat ha sigut “l’arancini”, traduït de l’italià “petita taronja” ja que a la recepta típica, se sol arrebossar amb safrà i li dóna el toc ataronjat característic de l’espècie. Nosaltres no arribem a ser tan gurmets i no n’hem posat.
També és un plat molt utilitzat per reaprofitar l’arròs del dia anterior, afegint-hi alguns ingredients com poden ser mozzarella, pernil dolç, pèsols… per allargar-ne la massa.

Es tracta d’un plat típic de la cuina siciliana a base d’arròs i parmesà (nosaltres hi hem afegit una bona quantitat de bolets), arrebossat amb ou i farina de galeta. Les boles se solen fer de 8 a 10cm tot i que nosaltres les hem fet mida mandonguilla. Boníssim!!