Aquestes últimes setmanes els nens i les nenes de P4 s’han estrenat amb el Cookery workshop!
D’aquí a final de curs cada divendres mig grup farà cuina en anglès i aniran rotant fins que hagin passat tots els infants de P4. Les paraules treballades en aquest taller han estat: flour, sugar, eggs, butter i almonds pel que fa als ingredients i els procediments a seguir han estat: add, mix, spread i bake.
El primer taller ha estat una Giant Biscuit, us detallem els ingredients i la recepta per si ho voleu repetir a casa:
200gr d’ametlla palet o filetejada
120gr de sucre
30gr de farina
40gr de mantega
3 clares d’ou
Passos a seguir:
– Separem les clares del rovell de l’ou i les barregem amb el sucre (el rovell no el farem servir).
– Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina i seguim remenant.
– Tot seguit hi posem la mantega (una mica desfeta) fins aconseguir una barreja homogènia, llavors incorporem les ametlles a poc a poc.
– Ja per acabar, escampem la massa per tota la safata intentant que quedi tota del mateix gruix i que no es facin forats, la posem al forn a 180º durant uns 15-20 minuts i llest! Bon profit!
Finalment, us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure quins cuiners estem fets!
Avui, GLOBUS i ESTELS hem fet un taller molt pràctic on hem observat i descobert diferents animals vius: GRANOTES, LLANGARDAIXOS, TORTUGUES i SERPS.
Hem descobert una mica el món dels amfibis i dels rèptils, i hem après a diferenciar i conèixer algunes de les seves característiques.
Afegir que les serps tenen el privilegi de ser considerades entre les més odiades del regne animal i a nosaltres, en qualsevol cas, no ens han deixat indiferents.
Aquest curs, a PSICOMOTRICITAT, hem anat vivenciant tot el nostre cos.
Vam començar amb l’enfarinada de totes les parts del cos i després hem anat fent altres sessions per anar aprofundint amb cadascuna de les parts: el cap, el tronc, els braços i les mans, les cames i els peus.
Un dia vam voler deixar les empremtes dels nostres peus en un paper i ens els vam pintar amb pintura! Que divertit que va ser!!!
Ja tornem a ser aquí, amb moltes ganes de començar el trimestre. Aquesta setmana l’hem dedicat- entre altres coses- a recordar aventures viscudes durant les vacances i regals que ens han fet il.lusió. Hem aprofitat l’últim dia per a portar joguines i compartir-les amb els companys i companyes; aquí us deixem algunes fotos jugant.
La pluja matinera no ens ha esgarrat la gran festa d’avui! I és que després d’una setmana en la que els alumnes del parvulari han estat atipant al Tió amb mandarines, trossos de pa, galetes, xocolata… Avui tocava fer-lo cagar de valent!
I així ha estat com, els nens i les nenes de P3, P4 i P5 han anat picant i cantant ben fort per fer-lo cagar!
Mireu, mireu com ha cagat!! Paquets de totes les mides, que mica en mica han anat obrint en les que hi havia: dues caixes de construccions grosses, una carretera, cotxes, fireta, una pilota de bàsquet i una xarxa per la cistella, tot per la terrassa, també sorra kinètica per les aules i torrons per a tots i totes!
Avui, seguint amb les activitats de final de trimestre i de Nadal, els nens i les nenes de P3 han fet el seu concert de Nadal per a la resta de companys i companyes del parvulari i per als seus padrins i padrines de 5è.
Us deixem els vídeos de les cançons que han cantat perquè pugueu veure els petits artistes:
ARA VE NADAL
EL NADAL JA ÉS AQUÍ
AMB LA LLUM DEL FANALET
TIÓ DE NADAL
Després de la magnífica actuació de P3, els padrins i padrines ens han recitat el seu poema de Nadal titulat: El Tió de Joana Raspall.
I per acabar els alumnes de P4 i P5 també han cantat una cançó.
Seguint amb el Cookery Workshop de P5 aquestes últimes setmanes els nens i les nenes han estat preparant Cookies.
Per poder-les fer han hagut de trencar a trossos les “walnuts”, triturar el “chocolate”, batre els “eggs”, “add the ingredients” i “mix everything”.
Us deixem la llista d’ingredients necessaris per fer-les:
– 150gr de sucre moreno
– 75ml d’oli
– 1 ou gran batut
– 125gr de farina
– 1 culleradeta de tè d’essència de vainilla o de canyella en pols.
– 1 culleradeta de tè de llevat químic (tipus Royal)
– 75gr de xocolata negra toscament trencada o xips de xocolata
– 75gr de nous toscament trencades
I els passos a seguir:
Barrejar sucre i oli.
A banda, trenquem les nous a trossos.
Afegir l’ou al sucre i l’oli i seguir remenant.
Integrar la farina i seguir remenant.
Afegir el llevat i barrejar.
Un cop està la massa ben lligada afegir les xips de xocolata i les nous.
Un cop la massa està feta, cal donar forma a les galetes.
Amb el forn ja calent posar les galetes a 160º durant 15minuts i anar controlant fins que quedin doradetes.
Aquí veieu com les han fet ells i elles, han quedat boníssimes!
Ús de cookies. Aquesta web utilitza cookies per recollir dades d'analítica i màrqueting. Pot acceptar totes les galetes prement el botó "Acceptar ", o rebutjar el seu ús clicant a “Rebutjar” o configurar-les en "Mostra les preferències". Per més informació, pot consultar la Política de cookies.
Funcional
Sempre actiu
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferències
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Estadístiques
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Màrqueting
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.