TALLER DE CUINA P4 – CARROT MUFFINS

Durant aquestes últimes setmanes, els nens i les nenes de P4 han estat fent les “Carrot Muffins” al Taller de Cuina.

Aquesta vegada hem treballat en anglès el nom dels següents ingredients: flour, brown sugar, eggs, carrots, cinnamon i oil i els següents passos a seguir: add, mix, fill up, pour i bake.

Us deixem a continuació la recepta per si algú de vosaltres la vol repetir a casa seva:

Ingredients:

150gr de farina

150gr de sucre moreno o panela

150gr de pastanaga (2 o 3 depenent de la mida)

75gr d’oli

4 ous

10gr de llevat en pols

Canyella al gust

Passos a seguir:

– Pelem i ratllem les pastanagues, les deixem a banda.

– Barregem els ous amb el sucre, tot seguit hi afegim l’oli mentre seguim remenant.

– Un cop ho tenim ben remenat, hi afegim la farina amb el llevat i la canyella.

– Continuem remenant i finalment incorporem les pastanagues.

– Quan ja tenim la mescla homogènia és el moment de passar-la als motlles per a magdalenes i els anem omplint gairebé fins a dalt de tot.

– Ja per acabar, enfornem les magdalenes a 160º durant uns 20 minuts i llest! Bon profit!

Us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure com ens ha anat!

             

 


ÚLTIM DIA DEL 2n TRIMESTRE

Avui últim dia del trimestre, els nens i les nenes del parvulari hem celebrat l’arribada de les vacances de pasqua fent la nostra pròpia MONA DE PASQUA.

Hi hem posat nutella, fideuets de colors, l’ou de xocolata, el pollet, les plomes i la figura que hem fet amb els nostres padrins i padrines.

Mireu que bé ens ho hem passat i com ens han quedat! Quines ganes de tastar-la!

 


P3 HA VISITAT LA GRANJA

El passat dilluns els nens i les nenes de P3 vam anar a Can Montcau, una granja a prop de la Roca del Vallès. Allà ens van rebre unes monitores que ens van ensenyar un a un cadascun dels animals que hi viuen, vam veure un cavall, dos rucs, ànecs, oques, un gall, gallines, un paó reial, pollets, conills, porcs i vaques.

També vam observar les diferències entre els animals que tenen pèl i ploma, que surten de la panxa o de l’ou, quantes potes tenen cadascun dels animals, si volen o no volen… Fins i tot vam poder simular com es muny una vaca!

Va ser un dia fantàstic envoltats de natura, gaudint dels animals i de tots nosaltres, ens ho vam passar genial!


IPADS A P3

Ja des del trimestre passat, cada quinze dies fem una sessió d’iPads amb els nens i les nenes de P3.

Les diferents aplicacions ens permeten fer classificació, fer puzzles, unir punts… i d’aquesta manera, gràcies a les TIC tenim una alternativa per treballar i reforçar aquestes pràctiques.

Us deixem unes quantes fotos perquè pugeu veure com treballem.

            


TALLER DE CUINA DE P4 – GIANT BISCUIT

Avui hem acabat la primera ronda dels Tallers de Cuina a P4, tots hem fet ja la nostra “Giant Biscuit”!

Aprofitem l’entrada per explicar-vos que durant el taller introduïm el nom dels ingredients i els passos a seguir en anglès i així anem ampliant el nostre vocabulari. Per fer la Giant Biscuit hem utilitzat: flour, sugar, eggs, butter i almonds i els procediments a seguir han estat: add, mix, spread i bake.

Ara que us hem deixat amb el caramel a la boca dels ingredients i els procediments us deixem a continuació la recepta per si algú de vosaltres la vol repetir a casa seva:

Ingredients:

200gr d’ametlla palet o filetejada

150gr de sucre

30gr de farina

40gr de mantega

3 clares d’ou

Passos a seguir:

– Separem les clares del rovell de l’ou i les barregem amb el sucre (el rovell no el farem servir).

– Un cop ho tenim ben barrejat, afegim la farina i seguim remenant.

– Tot seguit hi posem la mantega (una mica desfeta) fins aconseguir una barreja homogènia, llavors incorporem les ametlles a poc a poc.

– Ja per acabar, escampem la massa per tota la safata intentant que quedi tota del mateix gruix i que no es facin forats, la posem al forn a 180º durant uns 15-20 minuts i llest! Bon profit!

Finalment,us deixem unes quantes fotos perquè pugueu veure quins cuiners estem fets!