2N CICLE INICIAL:EXCURSIÓ A SANT MARTÍ SARROCA. LA VEREMA.

Fa uns dies vam anar a la masia l’Estol, a Sant Martí Sarroca a fer la verema.

Vam recollir el raïm, vam trepitjar-lo i en vam fer most!!!! Estava boníssim!!

 

Ens el van posar en unes ampolles per poder-ne fer un experiment a la classe i veure que quan fermenta, surt un gas.

Després de fer la verema i dinar, vam anar a les caves Torres a fer una visita en un trenet . Allí ens van explicar tot el procés del vi i vam poder veure les màquines, les tines, les bótes…

Va ser un dia esplèndid!! I a més vam aprendre moltes coses!!!

MIREU QUANTES COSES VAM FER!!

         

                    


Instruccions a 4t

A partir d’una comprensió lectora sobre el Joc de l’Oca, hem estat treballant el què és un text instructiu.

Ens hem adonat que d’instruccions, a la vida, en seguim moltes i de ben variades: jocs de taula, jocs electrònics, funcionament dels electrodomèstics, activitats de classe, normes a les aules o a l’escola, comportament en societat…

Hem estat ordenant tot un seguit de textos que barrejats, no servien per a res i amb aquesta activitat hem après la importància de l’ordre dins unes instruccions.

Això ens ha permès poder crear els propis textos amb més seguretat.


Música per Santa Cecília

En motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona dels músics, hem celebrat a l’escola la Setmana Musical. Els alumnes de Cicle Mitjà hi hem participat molt activament i dimecres vam oferir un concert amb el repertori que hem estat treballant fins ara. A més vam compartir l’escenari amb en Ramon Poyatos, l’avi del Nil i la Noa Calzado, que va venir a presentar-nos el seu clarinet. Moltes gràcies!


Abecedario 4t

A 4t estem treballant moltes coses en castellano.

Alguns companys de sisè van venir a donar-nos un cop de mà i a escoltar les nostres “definiciones”.

A partir del “ABECEDARIO” hem treballat “definiciones”, “paraules derivades”, els “prefijos-sufijos” i el seu significat… fins i tot hem arribat a conèixer el que són els “dígrafos”.

Tenim moltes paraules penjades per la classe.

Aquí podeu escoltar com sonen:

<iframe src=“https://player.vimeo.com/video/243639346” width=”640″ height=”360″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>


QUÈ ES LA PERSISTÈNCIA MULTIPLICATIVA? A 6è JA HO SABEM!

Una manera de repassar les taules de manera productiva és trobant el nombre de dues xifres de major persistència multiplicativa.

 

La persistència multiplicativa de 48 és 2 perquè les seves xifres necessiten 2 passos per arribar a un nombre d’una xifra: 4 x 8 = 32 i 3 x 2 = 6

 

La persistència multiplicativa de 17 és 1 perquè necessita 1 pas per arribar a un nombre d’una xifra: 1 x 7 =7

 

El més interessant és trobar les regularitats que detectem en calcular la persistència multiplicativa dels nombres del 10 al 99 inscrits en una taula.

 

 

 

 

 


Invertebrats a 4t

Els alumnes de quart, com molts ja sabeu, hem engegat un projecte: ELS INVERTEBRATS.

Hem sabut que d’invertebrats n’hi ha molts i de molts tipus i, sovint, els tenim molt més a prop del que ens pensem. Mireu, en un petit hortet de casa, uns alumnes han trobat aquests cucs de terra i, a l’escola, els hem posat en un cucari. Estem veient les galeries que fan i és molt interessant.

Per si voleu veure com belluguen, us deixem aquest link.

<iframe src=”https://player.vimeo.com/video/241517755” width=”640″ height=”480″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

 

També hem observat aquesta eruga. Fixeu-vos quins colors més vius que té! La veritat que ens ho estem passant d’allò més bé!

Després de dies de tenir-la a l’escola, ha començat a fer el seu capoll.

I passades dues setmanes, l’hem trobat així. Sembla que s’hagi assecat. I no sabem si en sortirà alguna cosa.

A part de l’observació directa, estem fent molta recerca de tot el que volem saber.

Hem fet molt bona feina! Ja hem treballat les esponges, els celenterats, els anèl·lids, els equinoderms i els mol·luscs. Ja només ens falta descobrir coses dels artròpodes, tot i que ja ens han dit que ens són més coneguts.


DIBUIXEM LA MERCÈ

   

Com cada any la Primària participem al concurs “Dibuixem la Mercè”,  que organitza l’Ajuntament de Barcelona.

   

A la nostra alumna Lorea U -de 2n de Primària-, se li va atorgar una menció especial en la 2ª categoria (Cicle Inicial).

Dimecres 8 de novembre vam acompanyar a la seva família al lliurament de premis al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

   

Enhorabona Lorea per aquest premi tan merescut.

Segueix  així de creativa!


A 6è FEM CLASSE DE LLENGUA AL PATI

Treballar les conjugacions verbals no te perquè ser avorrit.

Hem enganxat un verb en infinitiu al front de la nostra parella sense que sabés de quina paraula es tractava. Hem baixat al pati. Hem demanat que endevini quina acció era donant-li com a pistes tot allò que podem expressar amb mímica.

Finalment ens hem agrupat per conjugacions i hem jugat a conjugar diferents persones del present dels verbs que hem volgut.