Gaudim del teatre en anglès!!

El dilluns passat els alumnes de Cicle Mitjà i Superior vam tenir la visita de la companyia de teatre en anglès “Blue mango”. Vam anar a la sala d’actes i vam gaudir d’una hora d’espectacle només en anglès!

Els alumnes de Cicle Mitjà van veure “The little mermaid” i els de Cicle Superior “Time travellers”. Van ser dos espectacles molt interactius on fins i tot alguns alumnes van haver de pujar a l’escenari per ajudar els actors.

Esperem poder repetir l’experiència!

 


Oscar-Claude Monet, el pintor de la llum.

Els alumnes de 4t s’han endinsat en la vida i obra del pintor francès Claude Monet, artista conegut per ser un dels fundadors de l’Impressionisme i per les sèries d’obres en les que pintava un mateix motiu repetidament captant les diferències de la llum i els canvis climàtics segons l’hora del dia i de l’any.

Els nostres artistes, prenent com a referència dues obres de Monet, han pintat a través de la taca, nenúfars i salzes situats en el jardí d’aigua que l’artista es va fer construir a la casa-taller de Giverny.


L’HORA DEL CONTE A 1R DE CI

Aquest curs hem fet una activitat nova a primer que es diu L’HORA DEL CONTE.

Vam proposar que a casa els nens triessin un conte popular, el que més els agradés, per explicar-lo davant de tots els companys. A més a casa, havien de fer l’escenari i els personatges, de la manera que volguessin .

Els pares o altres familiars estaven convidats a venir el dia de la gran estrena i veure el resultat de tota la feina feta a casa!!

Ho han fet i ho estan fent molt bé tots !!! A més d’explicar el conte molt rebé, han fet uns escenaris i personatges molt creatius i artístics!! Quan acaben , els companys els fan preguntes sobre com ho han preparat i en fan una valoració de com ho ha fet.

Com que l’experiència estava resultant molt positiva, vam pensar que era una llàstima no aprofitar més aquests artistes i vam preguntar a parvulari si volien que els vinguessin a explicar els contes. Van dir que sí de seguida!! Així que cada setmana hi ha nens i nenes que van a diferents aules de parvulari i expliquen el seu conte.

 

Aquí en teniu alguns exemples:


DESCOBRIM ANGLES a 3r de Primària

Els alumnes de 3r seguim amb les nostres activitats de matemàtiques. Aquesta vegada li ha tocat a la geometria; concretament, als angles.

Hem portat diferents imatges i les hem classificat en angles aguts (<90°), rectes (90°), obtusos (>90°), plans (180°) o complets (360°).

En cas de dubte, tenim el classificador d’angles a la porta!

Que bé! Ens hem pogut treure les sabates i treballar a terra! Com ens agrada això!


QUIN PAISATGE T’AGRADARIA VEURE QUAN ESTÀS A LES AULES DE PETIT GRUP

Amb motiu de decorar les aules de petit grup de cicle superior, els alumnes de sisè han treballat a plàstica el paisatge, prenent inicialment com a referència visual les obres de diferents il·lustradors internacionals.

A través del seu propi estil, cada un d’ells ha creat paisatges plens d’imaginació, aportant en cadascun tota la creativitat que porten a dins.

    

Els dibuixos seleccionats han estat quatre, però l’elecció ha estat realment difícil ja que tenim uns grans artistes a les nostres aules.

Us felicitem a cada un de vosaltres, especialment als alumnes seleccionats: Aina G, Andrea C, Ainhoa P i Èric A.

        

Esperem amb molta il·lusió que arribi Sant Jordi a l’escola, per tal que pugueu venir a veure aquests vinils que omplen les aules de color i alegria!

 


COMPOSTATGE

Hem treballat el tema de reciclatge i hem aprofitat per observar i aprendre el procés natural de descomposició: EL COMPOST.

Per ajudar-nos ha vingut la Diana, mare del Martí, a fer-nos una xerrada molt interessant sobre aquest procés.

Hem après  que el compostatge és un procés de descomposició a través del qual les restes orgàniques del jardí i la cuina es transformen en adob natural:

Hi ha quatre regles bàsiques per poder realitzar el compostatge correctament:

 

1-Tenim col·locat el compostador en un lloc a l’ombra, resguardat del vent  i de la pluja.

 

2- A la cuina de l’escola ens guarden els residus orgànics.

 

3- Triturem les restes orgàniques amb l’ajuda del Joaquim.

 

 

4-Fiquem les restes dins del compostador on hi ha cucs, que són els encarregats de convertir les restes orgàniques en compost.

 

 

5-Repartim el compost per l’hort.

 

 

També ens ha explicat quines són les restes de menjar més adients per aconseguir un bon compost.

Ha estat una experiència molt interessant.


Sortida de 4t al Museu Agbar de les Aigües

Aquest dimarts passat els alumnes de 4t vam anar al Museu Agbar a realitzar el taller “Les formes de l’aigua”. En aquest taller, ajudats d’una maqueta, vam parlar sobre el cicle de l’aigua i els diferents estats en què la trobem a la natura, cosa que ens va permetre parlar de processos com l’evaporació o la condensació.

   

 

Després, vam poder experimentar per grups amb quatre propostes: aigua que mou, aigua que reposa, aigua que trenca i agua escultora. Així, vam parlar de conceptes com la sedimentació, el transport, l’erosió o la meteorització i vam reflexionar sobre moments en què podem observar aquests processos a la natura.

  

 

   

 

Tot seguit, també en petit grup, vam construir una maqueta per representar el llit d’un riu i veure què passava amb els elements sòlids quan simulàvem pluja de diferents intensitats.

 

 

 

 

Amb el taller vam poder concloure que l’aigua transforma el paisatge.

Mentre un grup realitzava el taller, l’altre grup va aprofitar per fer una visita al museu de la Central Cornellà. Concretament, vam veure la Sala de Calderes, la Sala de l’Electricitat i la Sala de Màquines. A l’exposició, també vam poder manipular algunes maquetes i materials.

 

 

 

Va ser una bona jornada d’experiències i aprenentatges!


CARNAVAL 2019

Abans que arribés la setmana del Carnaval els alumnes de Primària amb l’ajuda de l’Elisa Soro, a les classes de Plàstica, vam elaborar un nou Rei Carnestoltes amb molta delicadesa i ens va quedar així de divertit.

També ens anàvem preparant unes disfresses a les aules per tenir-les a punt quan arribés el moment.

Per començar la setmana de festa, el  dimarts ens van venir a veure les Ambaixadores del barri i els alumnes de Cicle Inicial vam estar molt distrets amb aquesta visita.

Dimarts, dimecres i dijous vam anar a l’escola amb les consignes que havíem escollit els alumnes de Primària. Sempre és divertit veure com ens guarnim per a l’ocasió.

Per fi va arribar Dijous Gras i vam esmorzar entrepans de truita i botifarra d’ou.

També vam rebre amb il·lusió al nostre estimat Carnestoltes i vam llegir el Pregó que havíem elaborat prèviament entre totes les classes.

Divendres a la tarda, la gran mostra de disfresses i danses ens va fer passar una estona força animada.

Aquí us deixem una mostra dels nostres balls!!!

1r

https://vimeo.com/321453972

 

2n

https://vimeo.com/321453987

 

3r

https://vimeo.com/321454015

 

4t

https://vimeo.com/321454007

 

https://vimeo.com/321453994

 

https://vimeo.com/321453982

 

Després de la setmana de disbauxa, ara toca descansar per tornar-hi l’any vinent. El CARNAVAL sempre resulta una SETMANA FANTÀSTICA i SA MAJESTAT EL REI CARNESTOLTES ens acompanyarà fins l’últim dia.

El podeu trobar vigilant les nostres sortides d’escola, al costat de secretaria.