FEM GRAFISME

Els de primer hem començat a fer grafisme per entrenar-nos per poder fer lletra lligada.

Hem fet ponts, bucles i cargols amb diferents materials: plastilina, ceres, pintura i farina.

 

Ara estem fent ja la direcció de com hem de fer la “a” i la “c”, ho hem fet amb pissarretes i al final ho hem resseguit en un full.

Seguirem introduint diferents grafismes fins a poder fer totes les lletres.

Ens ho estem passant molt bé.


MULTIPLIQUEM AMB REGLETS I BUSQUEM PATRONS DE LES TAULES DE MULTIPLICAR A 4t

Els reglets numèrics, a més a més d’una gran eficàcia per a la comprensió de conceptes potencien les habilitats característiques del saber matemàtic. D’aquesta manera afavoreixen l’adquisició progressiva de la competència numèrica.

Comencem per repassar diferents multiplicacions amb aquest material

.

Després hem proposat que pintin d’un mateix color a cada graella del 100 els nombres d’una mateixa taula (la del 2, la del 3, la del 4,…) i que descriguin el patró que s’hi veu.

Finalment hem establert relacions entre els diferents patrons fent preguntes com: Quines relacions podem establir, per exemple, entre les taules del 4 i del 8? o entre les del 2, del 3 i del 6?


REPTES

Els nens i nenes del Cicle Inicial aquest octubre hem començat els REPTES.

Ens ho estem passant molt bé en les diferents activitats que anem trobant i també anem coneixent a tots els companys del cicle.

Aquest curs fem REPTES de:

 

Matemàtiques

 

Robòtica o Plàstica

 

Filosofia

 

Llenguatge

 

English

 

Psicomotricitat

 

Raonament

 

Experimentació o Cuina

 

El REPTE que triem, el fem durant tres dies. Després en triem un altre fins haver-los fet tots.

En acabar-los repetirem REPTE però amb activitats noves.


Seguim amb el “Projecte Pati”

A l’espai de Cicle Inicial també hi ha novetats.

S’ha renovat la sorra del sorral per tal de poder-hi jugar més còmodament amb les pales i les galledes, podem fer partides de maça-bol, curses de cotxes, jugar amb les cordes o hula-hops, partides més tranquil.les amb cartes, cromos o bales…

Un cop a la setmana, els dimecres, els de segon també poden disposar del pati més gran per fer jocs de pilota. Els han escollit entre les dues classes i els faran de manera rotatòria.

Els encanta poder gaudir d’aquest espai i d’aquesta estona.


Dibuixem la Mercè

Altre cop, des de Barna Centre, ens han ofert la possibilitat de participar en el Concurs “Dibuixem La Mercè”. Els alumnes de 2n, 4t i 6è de Primària hi hem participat amb moltes ganes.

Us deixem una mostra dels treballs que hem presentat.

Ara només ens queda esperar a veure si algú de nosaltres resulta premiat.


Correllengua

Aquest octubre torna el Correllengua al barri i com sempre, hem participat en la confecció del cartell gegant. El model és aquest:

Tots els cursos de Primària hem estat fent boletes de colors per col.laborar en la confecció de les 12 parts de baix a l’esquerra.

Aquest dissabte dia 19 el podreu veure exposat a l’escenari de la Rambla de Sants.

Esperem que us agradi.


ESTRENEM PROJECTE DE JOCS AL PATI

Avui dijous els nens i nenes de CM i CS hem inaugurat uns nous espais de joc al pati.

  

   

Durant aquest curs, quatre dies a la setmana, tots els cursos podrem gaudir de jocs físics a l’aire lliure. Jugarem a bitlles, a bàdminton, a gomes, a saltar a corda, a llançar frisbees, a caminar amb xanques, a atrapar indiakes, a jocs de pilota….Activitats que ens permeten aprendre i guanyar competències en una àmplia gamma d’habilitats motores.

    

    

   

Hem estrenat també la nova caseta de l’hort, que hem dedicat al joc més tranquil. Allà hi trobarem jocs de taula, llibres, contes, revistes, material per pintar…

   

Hi podrem anar fins i tot a fer meditació i relaxació!

Un dia a la setmana el deixarem per a fer joc lliure, però l’activitat de la caseta de l’hort l’obrirem cada dia, ja que veiem que a molts alumnes els fa molta il·lusió.

El cert és que per ser el primer dia, tot ha anat fantàstic! Els nens i les nenes s’ho han passat molt bé, s’han organitzat sense gaire ajuda i a l’hora de recollir han estat molt complidors.

ENHORABONA COMPANYS!