BONES FESTES!

   

 

 

 

 

 

Aquest trimestre els nens i les nenes del Cicle Mitjà hem preparat unes Nadales ben boniques, a l’hora de TAC, amb el propòsit de desitjar Bones Festes a les nostres famílies.

        A 3r, per fer les Nadales, hem utilitzat l’aplicació Piccollage: hem après a fer un collage amb els iPads, a cercar imatges per internet, a posar lletra a la composició…

   

       

A 4t, a més, participem en el Projecte de Col·laboració Intercentres  de Trams i per això aprenem a utilitzar el correu electrònic i ens escrivim amb un alumne d’una altra escola. Els hem enviat una descripció de cada un de nosaltres i també els enviarem la Nadala, per felicitar les Festes als nostres nous amics!

   

A 4t també hem treballat amb els iPads. Aquest cop hem après a fer-nos una fotografia i hem fet un treball de dibuix amb l’aplicació de dibuix Doodle Buddy.

Aquí us hem deixat una petita mostra de les nostres creacions, tot desitjant-vos unes

BONES VACANCES!!!

 


Projecte “Investiguem les plantes” amb l’ artista Georgia O’Keeffe

 

Els alumnes de 3r han treballat en el projecte “Investiguem les plantes” de la mà de l’artista Georgia O’Keeffe.

Els alumnes s’han endinsat en la vida d’aquesta artista nord-americana que va realitzar obres de grans dimensions basades en motius naturals.

Una manera d’apropar-se a les flors des d’una altra perspectiva, destacant l’essència de les flors. Han gaudit de valent pintant grans flors ampliades a la manera de l’artista, treballant l’observació dels colors, el seu moviment i la barreja que existeix entre ells.

Els resultats són sorprenents, amb unes combinacions de colors preciosa, vistosa i harmoniosa.

Felicitats artistes!

   


COMENCEM LES RESTES PORTANT-NE A 3r!

Ja hem començat un dels temes ”estrella” de les matemàtiques de tercer: la resta portant-ne!

Ho hem fet des d’un mètode comprensiu.

Primer hem seguit amb les bosses de desenes amb les que vam començar a treballar a Segon. Si tinc 25 botons (2 bosses de 10 i 5 unitats) i en vull regalar 9 al meu amic, li’n dono primer 5 i haig d’obrir una de les bosses per donar-li els 4 que falten. D’aquesta manera em queda una bossa sencera (1 desena) i 6 botons. És  a dir, 16 botons.

Passem al material multibase i hi afegim les centenes. Seguim amb la idea de canvi: 1 centena (quadrat gran) es pot descomposar en 10 desenes (prisma de base quadrada). I una desena es pots descomposar en 10 unitats (cubs).

Ara ja estem preparats per restar descomposant els nombres.

Finalment ho hem practicat al nostre full.

 


A 3r SEGUIM EXPERIMENTANT AMB LES PLANTES.

Els alumnes de tercer arribem al darrer experiment del nostre projecte. Aquest cop hem volgut saber si Amb aigua i sol ja en tenen prou les plantes per viure? Sabem que és molt important regar les plantes a fi que creixin, doncs és el seu aliment. Però hi ha una altra cosa essencial i comú en tots els éssers vius. Sabríeu dir què és? Efectivament, ho heu encertat. És l’oxigen. Tots els éssers vius respirem, per tant, si ens priven d’aquesta necessitat, què passa? Tot i que seguim menjant, si no tenim oxigen…

Per respondre la nostra hipòtesi, hem posat una planta dins una bossa de plàstic tancada amb una goma de pollastre, l’altre l’hem deixat normal. Totes dues les regarem, però una sempre estarà tancada.

 

 

Doncs fins aquí la nostra investigació. Esperem que hagueu gaudit tant com nosaltres i hagueu trobat resposta a totes les hipòtesis plantejades. Per últim, donar-vos les gràcies per acompanyar-nos en aquest camí i haver col·laborat en tot el que us hem anat demanant.

THE END

 


A 3r SEGUIM EXPERIMENTANT AMB LES PLANTES -04

Si volem tenir una planta nova, normalment, el que fem és plantar llavors i esperar que aquestes germinin, oi? Però resulta que hi ha altres maneres. Per tant, Com podem produir més plantes?

Hem necessitat un bulb (una ceba), un tubercle (una patata) i un esqueix. Aleshores, el bulb l’hem posat dins un pot amb aigua; el tubercle, l’hem enterrat; i l’esqueix l’hem plantat. Volem trobar altres mètodes per a què les plantes es reprodueixin. Creieu que ho aconseguirem?…

 

 

Estigueu atents, són els últims experiments….

TO BE CONTINUED


A 3r SEGUIM EXPERIMENTANT AMB LES PLANTES -03

Sí, els alumnes de tercer seguim engrescats amb els experiments. Us heu preguntat mai si Tenen venes les plantes? Nosaltres sí i ho hem volgut esbrinar amb tinta.

Hem posat un clavell blanc dins un pot amb tinta diluïda. Esperem veure si la flor absorbeix la tinta i pinta els seus pètals… Vosaltres què creieu?

Mireu, mireu i ho sabreu…

 

 

 

 

 

 

Recordeu que és important que seguiu atents als nostres experiments…

TO BE CONTINUED