1R: CONCERT D’EN XAVIER I L’EULÀLIA

En Xavier i l’Eulàlia que estan aprenent a tocar el violí, ens van fer un gran concert com a fi de curs!!

En Xavier que ja fa anys que està estudiant i practicant, ens va tocar tres peces i l’Eulàlia, que ha començat a aprendre a tocar el violí aquest curs, ens en va tocar un parell.

Ho van fer molt i molt bé!!! El públic va aplaudir molt!!

Ja estem esperant que en el curs vinent ens en facin un altre…

 


La Prehistòria a 3r

Els alumnes de 3r vam escollir treballar com a projecte “La Prehistòria”.

Era un tema que ens creava molta curiositat i al llarg del curs hem pogut esbrinar moltes coses dels nostres avantpassats: el seu dia a dia, com decoraven les seves coves i quins materials usaven, hàbits alimentaris, etc. Cada grup tenia un tema i hem pogut fer la recerca mitjançant llibres, l’ordinador, vídeos, fotos…

Al principi va ser una tasca complexa, ja que encara no tenim gaire domini de com extreure i sintetitzar la informació de tantes fonts, però les mestres ens van ajudar i el resultat ha estat molt interessant.

Després de tenir tota la informació recollida, hem preparat uns murals per fer una exposició i que, tot el què havíem après pogués ser compartit amb els nostres companys.

Al final, l’esforç ha estat recompensat i ens ha agradat moltíssim el treball. Hem fet unes exposicions d’allò més interessants.

Tots hem quedat molt contents i hem arribat a la conclusió que els prehistòrics eren persones molt interessants i sàvies, amb molts recursos i idees, capaços d’aconseguir el que es proposessin per superar i millorar el seu dia a dia.


REPRESENTACIONS DE TITELLES

Us havíem avisat!!!

Els titelles volien parlar davant d’un públic. Esperàvem impacients que arribés el dia!!!

Vam pensar que els nens i nenes de 1r i 2n serien els espectadors ideals. I així va ser, com per fi va arribar el 13 de juny.

Ens vam repartir uns grups a cada curs i vam anar a explicar les nostres històries a aquests petits noiets que van quedar molt contents.

Aquí teniu els títols de les nostres grans obres:

El bosc màgic, El llibre màgic, Els personatges, Els quatre amics, La grangera dels animals, L’últim supervivent, El circ, La biblioteca encantada, La casa encantada a l’espai, La gran aventura a l’espai, i Un robatori.

Nosaltres vam quedar súper feliços de veure com el nostre esforç ens havia servit per alegrar el dia als més menuts, que van obsequiar-nos amb les seves preguntes i aplaudiments. Els vam respondre deixant-los veure i tocar els nostres titelles.

 


SELFIES A L’EDAT MITJANA DELS ALUMNES DE 5è

Fer una passejada per la història és emocionant. Quantes vegades hem anat de viatge i ens hem imaginat un rei en el seu gran castell? No heu baixat mai al Barri Gòtic i heu observat els seus arcs, els rosetons,…? Tot això ho hem fet els nois i noies de 5è!

Ho volem compartir amb vosaltres amb una selfie. Feu-hi un “clic” a sobre i hi trobareu informació per animar-vos a visitar aquests indrets, monuments,….

 

5è A

 

      

Mireia, Oriol, Arnau,

      

Judit, Mar, Oriol,

 

         

Adriana, Joana, Mercè,

      

Helena, Berta, Marta,

       

Laia, Genar, Anna,

      

Quim, Àlex T, Àlex B,

       

Aitana, Gerard, Nacho,

 

   

DIAPOSITIVA 1                               DIAPOSITIVA 2

Andreu,

   

DIAPOSITIVA 1                                                DIAPOSITIVA 2

Elena,

    

DIAPOSITIVA 1                                DIAPOSITIVA 2

Joan,

    

DIAPOSITIVA 1                                                 DIAPOSITIVA 2

Pau,

 

 

5è B

 

          

Aitor, Marcel,Laura,

      

Oriol P, Ingrid, Marina,

      

Ariadna, Oriol S, Max,

      

Jan, Andrea, Maria,

      

Núria, Ian, Aina,

        

Pau, Lorena, Carlos,

       

Mica, Xènia, Xavi,

Martín,

 

    

DIAPOSITIVA 1                                                DIAPOSITIVA 2

Joel,

    

DIAPOSITIVA 1                                                DIAPOSITIVA 2

Laia,

    

DIAPOSITIVA 1                     DIAPOSITIVA 2

Jana,

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save


DECORATS I ASSAIG DE TITELLES A 3r

Els nens i nenes de tercer estem a la recta final del nostre Projecte Titelles.

Durant el segon i tercer trimestre vam estar elaborant els titelles, que vàreu poder conèixer a l’exposició de Sant Jordi, a la vegada que també començàvem a elaborar el que serien els guions de les nostres obres. Doncs bé, després de moltes hores de feina, aconseguim tenir les obres escrites!!!

Ja només faltava enllestir els decorats necessaris que hem fet amb molta il·lusió. Ens han quedat tots xulíssims!

També ens ha calgut fer alguns assajos.

Dijous passat va ser l’assaig general ja que dimarts dia 13 de juny, representarem les obres de titelles als nostres companys de 1r i 2n de Primària.

 

Estem segurs que serà tot un èxit! Ja us informarem.

 


Videoconferència a 4t de primària

Connectem!

Els alumnes de 4t des de l’àrea de Tac hem fet un projecte amb l’escola Goar (també escola de la Fundació Trams) per tal d’aprendre a fer servir el mail de manera útil i responsable.
Cadascun de nosaltres ha tingut durant el curs un company/a d’aquesta escola i hem après, entre d’altres coses, a enviar un mail, a adjuntar un text amb i sense imatge, etc.
I per tal d’acabar el projecte, avui hem fet una videoconferència individual amb cadascuna de les nostres parelles de Goar. Aquesta connexió l’hem fet utilitzant l’aplicació Hangout de gmail que tenim als nostres correus. Malgrat els nervis inicials per tal de poder  establir totes les connexions alhora, ens ho hem passat pipa i ens ha encantat fer-ho, ha estat una experiència genial. Aquí us en deixem algunes fotografies i agraïm també al Quim Coca el seu suport durant tota la connexió.


Sortida a Pujalt dels alumnes de 4t. de primària

Els alumnes de 4t estem estudiant el tema del Sistema Solar, i per això hem anat d’excursió a l’observatori de Pujalt.

Un cop allà hem treballat en dos grans grups fent dos tallers diferents.

En un dels tallers ens han explicat moltes coses sobre el nostre planeta i sobre l’espai: què hi ha a l’espai?, què  és la força de la gravetat?, per què els satèl·lits es mantenen en òrbita i no cauen?, quina informació ens donen els satèl·lits?). Ah, i també hem entrat a través d’internet a l’estació espacial internacional per veure on estava a cada moment: això ens ha agradat molt!

Al segon taller hem fet una observació amb telescopi i a més a més hem fet experiments pràctics que ens han ajudat a entendre el perquè del dia i la nit, de les estacions, i fins i tot de les fases de la lluna!

Ha estat una sortida genial!


Mesurem?( 4t. Primària)

 

A quart estem treballant les mesures de longitud. Per això hem sortit en grups cooperatius al pati a mesurar la llargada del pedrís, la llargada de la grada i la del camp de futbol.

Com ho hem fet?  Primer ho hem fet utilitzant els nostres peus, després utilitzant els nostres cossos i finalment utilitzant la cinta mètrica.

Fent això i posant-ho en comú a la classe hem descobert que la unitat de mesura comú a tots és el metre: doncs si mesurem amb cossos, mans o peus, els resultats poden ser molt diferents!

Ens ho hem passat pipa treballant d’aquesta manera.