
Amb motiu de decorar les aules de petit grup de cicle superior, els alumnes de sisè han treballat a plàstica el paisatge, prenent inicialment com a referència visual les obres de diferents il·lustradors internacionals.
A través del seu propi estil, cada un d’ells ha creat paisatges plens d’imaginació, aportant en cadascun tota la creativitat que porten a dins.

Els dibuixos seleccionats han estat quatre, però l’elecció ha estat realment difícil ja que tenim uns grans artistes a les nostres aules.
Us felicitem a cada un de vosaltres, especialment als alumnes seleccionats: Aina G, Andrea C, Ainhoa P i Èric A.

Esperem amb molta il·lusió que arribi Sant Jordi a l’escola, per tal que pugueu venir a veure aquests vinils que omplen les aules de color i alegria!
Aquest curs hem acabat 6è i la primària ben engrescats amb el projecte del musical d’Oliver Twist. Per tal de treballar la revolució industrial i comprendre la desigualtat entre classes socials vam aprofitar l’obra teatral d’Oliver Twist i ens l’hem adaptat una mica a la nostra forma de fer.
El primer pas va ser traduir per grups l’obra adaptada de Charles Dickens de l’anglès al català. Després d’afegir-li algun personatge extra com presentadors, narradors i nois per tal que tots poguéssim participar, vam escollir i sortejar els papers que volíem representar.
Amb les tutores i la persona de suport a projecte vam anar treballant el text, memoritzant-lo, situant-nos a escena, preparant el vestuari, etc. Des de plàstica vam dissenyar i realitzar els decorats d’una forma que fos el més àgil possible per moure’ls. Per últim, des d’anglès i música, vam aprendre’ns i practicar dues cançons del musical amb una mica de coreografia grupal inclosa.
Quan tot això estava gairebé enllestit vam fer un assaig general tot 6è per ubicar-nos a l’escenari, responsabilitzar-nos dels decorats i cantar i ballar plegats.
Finalment, amb tot preparat vam fer tres passes de l’obra. El primer va ser una preestrena per als alumnes de 1r, 2n i 4t, que ens va servir per rodar-nos i treure’ns la vergonya. L’estrena va ser la setmana següent per als alumnes de 3r i els pares i mares que van poder venir. La sala d’actes estava plena de nou! L’última actuació va ser el dia següent per als nostres companys de 5è.
Tot plegat ha estat una experiència nova que hem gaudit molt!
https://player.vimeo.com/video/276213673

El curs ha acabat i és un bon moment per fer una mirada enrere i recordar tot allò que hem practicat, après, jugat, compartit,… a les classes d’Educació Física.
Ha estat un any ple de novetats! Vam començar el primer trimestre treballant les diferents habilitats motrius i qualitats físiques mitjançant reptes cooperatius per parelles i en grup. A finals d’octubre ens vam fer un petit embolic amb les festes tradicionals i les importades i vam celebrar el “Castaween” amb jocs una mica tenebrosos.
El segon trimestre ens vam iniciar en esports menys practicats, però interessants precisament per la seva part més “desconeguda”: el vòlei i el bàdminton. A més, també vam dedicar algunes sessions al bàsquet i a l’expressió corporal mitjançant jocs expressius, la dansa de carnaval, desglossant un gest tècnic en fotogrames i finalment preparant unes escenes en grup per al tercer trimestre.
Per acabar el curs, ens vam ajudar de l’Emma, la nostra “teacher assistant” ex-jugadora de rugby, per apropar-nos al “Tag Rugby” in English. I hem acabat amb activitats relacionades amb el futbol i jocs triats per nosaltres podent-nos ajuntar les dues classes i gaudir de l’activitat física plegats, ja que la primària s’acaba!

Altra vegada, quan arriba el final de curs, els alumnes de Primària participem en l’edició de “EL GRAN DICTAT DE PROA”.
Després de dues eliminatòries, podem passar, per Cicles, a la gran final.
Cicle Inicial:













Cicle Mitjà:



















Cicle Superior:









Com cada any, els millors escrits de la nostra escola els presentem als Jocs Florals Escolars del districte de Sants-Montjuïc.

Aquest any han seleccionat els següents alumnes, cadascun de la seva categoria:
2n.-B Prosa. Lúa R i Aitor A “Per què tenim nom?”
3r.-B Prosa. Bruna V “La vaca que no feia llet”
4t.-B Poesia. Berta P “Conill”
6è.-A Prosa. Pau G “Un conte que mai hauria de ser real”
En Pau també ha guanyat aquest any el 1r premi de la demarcació
de Barcelona al certamen Sambori Òmnium.
ESO2B Prosa. Fiona C “Farley Borrow”
ESO4A Prosa. Ruth C “La Màquina del temps”
Batx.1C Prosa. Pilar R “La noia del tramvia blau”

La Festa de les lletres s’ha celebrat a la Seu del Districte i com cada any, ha estat fantàstica! Hi ha hagut parlaments, actuacions i moltes emocions.

La Lúa R i l’Aitor A han guanyat un segon premi de la seva categoria.

La Fiona C i la Pilar R, a més d’haver estat guanyadores en la seva categoria, cadascuna representarà el districte de Sants-Montjuïc als Jocs Florals de la Ciutat de Barcelona.

Enhorabona a tots set pels vostres meravellosos escrits i molta, molta sort Fiona i Pilar!

Conèixer el nostre passat ens ajuda a entendre la nostra realitat.
L’Edat Moderna va ser una etapa de grans canvis: l’època dels descobriments, dels avenços científics,… Investigar què, qui, com, per què,…., és molt emocionant. Però no acaba aquí la nostra tasca; hem de pensar com fer-ne un recull del que anem aprenent per fer-ne difusió. Finalment vam decidir fer un còmic, un vídeo, un llibre, un mural, un vaixell expositor, un joc de preguntes i respostes i unes caixes que recullen els quatre àmbits treballats (descobriments, societat i economia, pensament i cultura i política)

Tota època està marcada per la influència de tots aquells personatges històrics que amb els seus actes van anar canviant i dissenyant el transcurs de la nostra història. És per això que des de l’àrea d’anglès i de plàstica vam voler donar veu a tots aquests personatges, i després de fer una recerca biogràfica de tots ells vam elaborar unes escenes recollides en aquesta pel·lícula.
“https://player.vimeo.com/video/259312920”