HA VINGUT LA COVID-19 A 1R!!!!!!

Fa uns dies va venir la Covid-19 a visitar-nos a classe, però no us preocupeu! No venia a fer-nos cap mal, només a escoltar-nos.

Li vam poder anar explicant com ens havia canviat el nostre dia a dia des de que s’ha instal·lat a la nostra vida. També li vam explicar com ens feien sentir aquests canvis… no tot era tan gris com semblava! Hi ha qui sent alegria perquè ara pot estar més amb la família. I finalment li vam deixar clar quins són els nostres superpoders per fer front al malestar que ens pugui generar!

 

             

 

            

 

Amb la quantitat de superpoders que van sortir…Segur que el virus, poc a poc, anirà perdent força!


Setmana de la Música

Aquesta setmana a l’escola hem celebrat la Setmana de la Música!

Ha estat una mica diferent del que estem acostumats a viure, però fent un petit esforç hem aconseguit gaudir d’un ambient molt musical. Dimarts els alumnes de cicle inicial i mitjà vam poder assistir (en dos torns diferents) a un concert de música en directe que ens van oferir els nostres amics de Bat Audicions. L’espectacle “Vine a cantar amb els músics” ens va portar a fer un viatge arreu del món, visitant diversos països i els seus estils musicals més famosos: el reggae, el soul, el rock… Ens ho vam passar molt bé escoltant les cançons i veient els instruments en directe, i fins i tot vam poder cantar i ballar amb ells!! Aquí en podeu veure unes quantes fotografies:

A més durant tota aquesta setmana alguns alumnes que estudien música fora de l’escola ens han volgut regalar un petit concert als companys i companyes de les seves classes respectives. Hem pogut sentir guitarres, pianos, i fins i tot una bateria! Tot un luxe, mireu!

Moltíssimes gràcies a totes i tots els músics que heu col·laborat a poder mantenir viva la música a l’escola en un any tan complicat. Per totes vosaltres, un fortíssim aplaudiment!!


A 1R SEGUIM FENT REPTES….

TOT I QUE AQUEST CURS FEM UNS REPTES DIFERENTS, L’ESSÈNCIA I LA FILOSOFIA D’AQUESTS ÉS LA MATEIXA: OFERIR UNES PROPOSTES ATRACTIVES QUE INCENTIVIN L’OBSERVACIÓ, L’EXPERIMENTACIÓ, EL PENSAMENT I LA INTERACCIÓ AMB ELS COMPANYS, ENTRE ALTRES COSES.

AQUÍ TENIU UNA PETITA MOSTRA DE LES PROPOSTES QUE HEM FET:

CADA DILLUNS, DIMARTS I DIJOUS EN FEM I ELS NENS I LES NENES ELS ESPEREN AMB MOLTES GANES!!!!


1R: TREBALLEM LES MATEMÀTIQUES AMB INNOVAMAT

Aquest curs hem implementat el projecte “INNOVAMAT” a les aules de primària. Aquesta proposta transforma l’aula  i les relacions que es donen en ella per emocionar, estimular i motivar l’alumnat en l’aprenentatge matemàtic.
Els materials posen l’alumne en el centre del seu propi procés d’ensenyament-aprenentatge i permet desenvolupar l’autonomia i el pensament crític.
InnovaMat proposa unes matemàtiques contextualitzades, activitats variades que parteixen de material manipulable molt divers (targetes numèriques, targetes il·lustrades, coves de comptatge, collarets de comptatge, tangrams, monedes i bitllets, pissarres màgiques…) i applets, tècniques i estratègies que faciliten l’avaluació i la gestió de l’aula del segle XXI, la personalització de l’aprenentatge, l’aprenentatge cooperatiu i la gamificació.

QUAN FEM MATEMÀTIQUES ENS HO PASSEM MOLT BÉ!!!!

 


Experimentem a 6è

Dimarts passat vam fer uns tallers d’electricitat estàtica i magnetisme per poder posar en pràctica tot el que hem estat treballant aquests dies.

Llimadures de ferro…

Clips de paper dins l’aigua…

Pentinats ben originals…

Curses de llaunes…

 

Encantadors de serps…

 

Fins i tot hi ha qui s’ha atrevit a dissenyar algun aparell per recollir energia!!!

Ha resultat una activitat molt interessant.