Mercat a les aules de 2n!!!

A segon estem estudiant els euros i els cèntims i per tal que els nens i les nenes ho entenguin molt millor, hem muntat un mercat a les aules.

Cada nen va haver de portar tres embolcalls d’aliments o productes que utilitzessin a casa. Van portar tetrabrics, capses de tot tipus, ampolles, llaunes….Tot ho havien de portar amb una etiqueta amb el preu.

Quan ja teníem els productes a l’aula els van classificar segons a quines botigues els trobaríem. Així que en van sortir sis grups, que són els grups cooperatius que tenim a la classe. Els grups van ser: el dels productes làctics, el de neteja i farmàcia, el de les conserves, el dels dolços, el de les begudes i el dels cereals.Teníem doncs sis botigues!!

Cada grup va triar quina botiga volia ,es van pensar un nom per a la seva botiga i van fer un rètol ben bonic per posar-hi.

IMG_0500IMG_4841IMG_0487IMG_4849

Abans però de començar a comprar i a vendre ens faltaven els diners!!!

Cada nen es va fer un moneder de paper i a dins hi vam posar uns diners que havien de comptar i anotar en el monender .Ara ja sabien els diners que tenien per comprar!!

Quan ja ho teníem tot ben col.locat a les botigues, la meitat dels nens feien de venedors i els altres de compradors. Els compradors anaven amb el seu moneder i una bossa per poder anar posant els productes que compraven.

En una altra sessió , els papers es van intercanviar.

IMG_0499IMG_4851 IMG_4858IMG_0502

Per finalitzar tot el projecte, en una fitxa van haver d’apuntar els productes que havien comprat amb el seu preu. Van  sumar primer tots els euros que s’havien gastat i després els cèntims. Vam recordar que 100 cèntims feien 1 euro. Finalment van haver d’anotar els diners totals que s’havien gastat.

Ha estat un projecte molt interessant, on els nens s’ho han passat molt bé i han après , amb l’experimentació i la pràctica, la diferència entre euros i cèntims i les seves equivalències.

IMG_0501IMG_4859IMG_0488

Ens ha agradat tant, que ho farem un altre dia!!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *