RECICLATGE I ESTALVI D’AIGUA

Els alumnes de quart hem estat treballant el per què del reciclatge i què fer per reduir el consum d’aigua.

Tots i totes sabem com n’és d’ important reciclar però encara, malauradament, cometem molts errors a l’hora de llençar la brossa al contenidor.

Aquests dies ens han servit per reforçar i interioritzar el que ja coneixíem una mica: El vidre al contenidor verd; el plàstic, al groc; el paper i cartró al contenidor blau i les restes de menjar al contenidor marró que és el de l’orgànic. Però, sabeu què hem de fer si tenim un televisor vell que ja no funciona? O un microones? Sabeu que hi ha un punt de recollida de llibres? Doncs resulta que a cada barri hi ha un Punt Verd de Barri que és l’espai on es recullen tots els petits electrodomèstics que ja no serveixen. També s’hi poden deixar llibres en el racó de “Llibres que volen tornar a ser llegits” i joguines en el racó de “Joguines que volen tornar a ser estimades”. En aquests punts verds  podem portar moltes coses!

A la classe generem molta punta de llapis que cal llençar al contenidor del rebuig. Ens hem fet més conscients que els nostres entrepans és millor portar-los en una carmanyola, així no generem un excés de paper d’alumini, que costa més de reciclar.

Pel que fa al consum d’aigua. De sobres és sabut per tothom que no plou suficient i que els embassaments estan força buits. L’aigua és un bé escàs que cal preservar. Per aquesta raó hem après mesures tals com: utilitzar la mitja càrrega quan anem al lavabo, tancar l’aixeta al dutxar-nos o rentar-nos les dents… La nostra despesa diària d’aigua ha quedat recollida en uns gràfics:

I de tot el que hem treballat,  n’hem fet uns vídeos molt divertits per salvar el nostre planeta.

Per tot això, dijous passat vàrem visitar el Museu Agbar. Vàrem fer unes activitats súper interessants sobre l’aigua i vàrem aprendre que existeixen fenòmens com l’erosió, sedimentació i transport acció, fruit de l’activitat de l’aigua en contacte amb la terra.

Per últim, recordar que és responsabilitat de tots que el medi ambient estigui més net. Per això, des de Plàstica i també en English estem fent cartells per a la nostra escola-

I tu, què faràs per aconseguir-ho?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *