EL DELTA DEL LLOBREGAT a 5è.

Els nens de 5è, el dia 26 d’octubre vam anar al delta  del Llobregat, on ens van explicar una mica de tot sobre aquest ecosistema. Vam aprendre moltes coses. Ens ho vam passar molt bé.

Quan vam acabar d’esmorzar vam passar per un pont amb unes finestretes de fusta i vam veure ànecs. Més tard, ens van explicar que estàvem sobre una maresma. Una maresma és un aiguamoll d’on sortia aigua salabrosa. Sobre l’aqüífer i la maresma hi ha argila i grava i altres elements arrossegats pel riu.

 

No hi ha gaires plantes en aquella zona perquè ve aigua del mar per sota terra i també plou, però n’hi ha tres que ja s’hi han acostumat. Aquestes plantes són: el Jonc, la Salicòrnia i el Tamariu. Vam fregar el Tamariu i ens van quedar les mans salades!

 

Vam anar a un observatori i, amb uns prismàtics, vam observar molts tipus d’aus, com: el bernat pescaire, la fotja, el cabusset, l’ànec de coll verd… Pel delta del Llobregat hi ha rèptils, amfibis… Ens ho vam passar molt bé!!!!!

 

Aquí estem a una pineda molt bonica.

Vam seure en rotllana i vam provar un xiulet i un instrument de fusta que feia el so d´un ocell. També ens van parlar dels tipus de plantes i animals que hi viuen.

 

A la platja del delta del Llobregat hi ha un mirador de fusta des d’on es veu la torre de control de l’aeroport.

Aquesta platja és de les poques platges naturals que queden.

No hi ha “xiringuitos” ni brutícia.

 

Vam jugar a la platja sense sabates i fins i tot sense mitjons i ens ho vam passar molt bé!!! J

 

Escrit pels alumnes de 5è

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *